Thursday, February 26, 2009

Jeff Aug: Een Recordpoging

Jeff Aug: Een Recordpoging (Nederlands) Jeff Aug: An Attempt On A Record. (English)

Wounded Fingers "World Record" Tour 2009

Living Room Sessions
JEFF AUG: EEN RECORDPOGING
De meeste concerten binnen één etmaal in zoveel mogelijk landen.
Hans Koert


Over een paar weken, op 13 maart 2009, komt de vierde soloplaat van Jeff Aug, getiteld Living Room Sessions, uit. Jeff Aug is een akoestisch fingerstyled gitarist, met een adembenemende techniek. Op zijn nieuwe plaat vind je 15 nummers. Het eerste heet Boots on Fire en in het volgende filmfragment kun je horen hoe dat klinkt.

Alle nummers op de plaat zijn eigen composities van Jeff Aug, van een paar grappige, hillbilly-achtig nummers als Louisiana Voodoo Boogie en Hoedown on the Chicken Farm ( inclusief loeiende koeien), Spaans en Ierse-getinte nummers als Lightness en Highlife tot aan een funky Chemical Funk. Sommige nummers duren nog geen halve minuut ( m.n. de Intermezzo's) en het laatste nummer, Sunday Morning, zal je verrassen, zoals sommige verborgen tracks, hidden tracks, op enkele Verve CDs uit de jaren negentig, waarover ik eerder berichtte, met wat loopjes en valse starts van Boots on Fire (al moet je wel even geduld hebben). De twee videofragmenten die je op deze blog vindt, staan ook op de CD. De visualisering van One Twenty heb je nog te goed - die komt aan het eind van deze bijdrage.

Wie mocht geloven dat het spelen op de akoestische gitaar in de jazz na Charlie Christian ( de eerste gitarist, die de electrische gitaar in de jazz introduceerde) heeft afgedaan, komt bedrogen uit. Nog steeds zijn er muzikanten die on a few strings stretched across a wooden box,( = op een paar snaren gespannen over een houten doos), zoals ik de gitaar ergens plastisch zag beschreven, bespelen. Gitaristen als Al Di Meola en Earl Klugh hebben hun sporen op de akoestische gitaar ruimschoots verdiend en Jeff Aug borduurt voort in die traditie. Toch is hij geen puur akoestisch gitarist, want hij is ook bedreven op de electrisch versterkte gitaar in zijn groep Floating Stone en als begeleider van o.a. Anne Clark en de jazz fusion gitaar legende Allan Holdsworth, waarmee Jeff Aug volgende maand, als sologitarist in het voorprogramma, mee op tournee gaat. Ze zullen te horen zijn in zo'n 15 clubs, waaronder in Nederland De Boerderij in Zoetermeer en de Gigant in Apeldoorn en in België in de Spirit of 66 in Verviers. Verder spelen ze op diverse Duitse en Oostenrijkse podia.
Als je een nieuwe plaat hebt gemaakt, wordt die meestal gepromoot met een tournee langs de fans. Zo ook deze plaat, al wil Jeff daar deze keer geen old stand-by-run-of-the-mill tournee ( hoe-vertaal-je-dat? Geen Twaalf-in-een-dozijn tournee?) van maken. Nee, deze keer geen afmattende tournee van veertien dagen, langs een dozijn clubs, maar een volledige (!) Europese tour, getiteld The Wounded Fingers Tour 2009, met zes concerten in zes landen binnen één etmaal ..... 24 uur dus. Dit zijn de landen waar Jeff Aug op 13 en 14 maart 2009 te horen is met de aanvangstijd van het concert: Op 13 maart ( zijn verjaardag) begint hij om 19.00 u in Liechtenstein, om 21.00 u in Zwitserland, om 23.00 u in Oostenrijk en 's nachts om 1.00 u in Duitsland. De volgende dag zijn België ( om 14. uur) en Nederland aan de beurt. Deze korte-maar-krachtige serie concerten zal worden afgesloten in De Nieuwe Nor in Heerlen om 17 uur en de hele tour zal, als alles goed is afgerond, een gooi doen naar een vermelding in het Guinness Book of World Records in de categorie "Most concerts performed in different countries in 24 hours"(= De meeste concerten in de meeste landen binnen één etmaal). Je vindt de volledige tour met plaatsen en tijden onder aan deze bijdrage.

Jeff Aug - One Twenty.
Jeff Aug - Living Room Sessions ( nMZ 0401482 ): Deze CD laat zich goed vergelijken met een dure fles wijn - hoe vaker je hem hoort, hoe beter hij smaakt........


Hans Koert -
keepswinging@live.nl

THE WOUNDED FINGERS World Record TOUR 2009
13.03.2009 - 19 uur - Vaduz (FL) - Camaleon

13.03.2009 - 21 uur - St. Gallen (CH) - Grabenhalle

13.03.2009 - 23 uur - Dornbirn (A) - Spielboden

14.03.2009 - 01 uur - Immenstadt (D) - Rainbow

14.03.2009 - 14 uur - Verviers (B) - Spirit of 66

14.03.2009 - 17 uur - Heerlen (NL) - Nieuwe Nor


Een paar niet te missen linken:
Ton Van Bergeyk Five Guitars - a Tribute to Charlie Byrd René Didi Duprat Masters of Jazz Guitar Oscar Aleman Choro Music Flexible Records Hit of the Week-Durium Keep Swinging News letter Keep Swinging Contributions

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home