Sunday, December 20, 2009

Rik Mol ontvangt Goese Cultuurprijs

Rik Mol krijgt Goese Cultuurprijs ( Nederlands) (tomorrow) Rik Mol receives a cultural award of the city of Goes ( English)

Rik Mol speelt voor eigen publiek in Het Beest in Goes
RIK MOL ONTVANGT GOESE CULTUURPRIJS
Hans Koert

Op zaterdag 19 december 2009 ontving Rik Mol in Het Beest de Culturele Prijs 2008 van de Gemeente Goes.

Rik Mol ( december 2009 - Het Beest - Goes) ( foto: Hans Koert)

Als kind, geboren en getogen in 's Heer Arendskerke op Zuid-Beveland ( Zeeland), was Rik al gefascineerd door de trompet van zijn vader. Marlize Laport overhandigt Rik het kunstwerk behorende bij de Culturele Prijs van Goes ( december 2009 - Het Beest - Goes) ( foto: Hans Koert)

Op de bijeenkomst waar hij, uit handen van Marlize Laport, een kunstwerk behorende bij de Culturele Prijs van Goes, in ontvangst mocht nemen, herinnerde locatiemanager van de Goese Muziekschool Jan Hut, hoe hij als jongetje door zijn vader werd aangemeld en zijn eerste basislessen in de muziek op de muziekschool ontving. We zijn er trots op dat hij bij ons die basis heeft gelegd, zei hij. Later ging Rik naar het Haags Conservatorium toe, waar hij in een speciale groep voor jeugdig talent terecht kwam. Nu is hij in de jazzscene een veelgevraagd trompettist, zowel nationaal als internationaal. Rik Mol en zijn groep ( december 2009 - Het Beest - Goes) ( foto: Hans Koert)

Afgelopen jaar verraste Rik met zijn eerste eigen plaat, What's On Tonight. Momenteel is hij bezig met de voorbereidingen voor een nieuw album dat volgend jaar uitkomt en tijdens het korte concert, na afloop van de uitreiking in Het Beest, gaf hij alvast een voorproefje van wat we daarvan kunnen verwachten. Rik Mol ( december 2009 - Het Beest - Goes) ( foto: Hans Koert)

Deze Culturele Prijs van de Gemeente Goes is niet zijn eerste prijs, memoreerde cultuurwethouder Sophie van 't Westeinde - eerder won hij de European Trumpet Contest in Berlijn en in 2004 het Prinses Christina concours. Vorig jaar ontving hij uit handen van de Commissaris van de Koningin, Karla Peijs, de Stimuleringsprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds Zeeland, een belangrijke regionale culturele prijs. Rik Mol, die net terug is van een aantal concerten in Parijs en daarvoor een tournee maakte langs jazzfestivals in Bogota, Calin en Medellin ( Colombia), zal later deze maand nog optreden in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam met de bekende DJ Maestro.

Hans Koert
keepswinging@live.nl

Als je het leuk vindt om te lezen over optredens van artiesten in Zeeland, zoals in Porgy en Bess (Terneuzen) of gewoon nieuwsgierig bent naar het hele brede scala van jazz en jazzgerelateerde muziek uit de periode 1910 - 2010, dan zou je niets moeten missen van deze Keep Swinging blog. Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ik hou je op de hoogte.Retrospect
Oscar Aleman Choro Music Flexible Records Hit of the Week-Durium Friends of the Keep Swinging blog Keep Swinging Contributions

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home